Slováci pozerajú TV najmä v nedeľu. Obľúbené sú seriály a TV archív

15.11.2019, 08:00

Tlačová správa | Aktuálne štatistiky potvrdzujú, že najviac času strávime pred televízorom najmä v nedeľu. Až 37,3 % všetkých divákov vyhľadáva seriály. Slováci si rovnako obľúbili aj sledovanie TV z televízneho archívu. Využíva ho až 48 % ľudí.

Zvyky Slovákov sledovať TV sa za posledné roky výrazne zmenili. Z analýzy poskytovateľa televízie cez internet Lepšia.TV vyplýva, že ľudia sledujú TV vo väčšej miere počas víkendu.  Najmä v nedeľu. Súvisí to s tým, že vtedy televízie ponúkajú svoje najväčšie televízne ťaháky a súčasne ľudia majú viac času na obľúbené seriály. Trendom je aj pozeranie viacerých častí za sebou, ktoré fanúšikovia nestihli pozrieť cez týždeň. Zmena vo zvyklostiach je aj v tom, že Slováci nepozerajú TV len na svojom televízore, ale aj na iných zariadeniach. Sú to najmä počítače, mobily a tablety. „Náš prieskum potvrdil, že viac ako tretina ľudí sleduje TV cez počítač a ďalších 25,7 % zákazníkov cez mobil a tablet,“ konštatuje  Pavel Górecki, riaditeľ poskytovateľa televízie cez internet Lepšia.TV.  Aktuálnym trendom je tak sledovanie TV na rôznych zariadeniach. Sledovanie TV cez počítač umožňujú predovšetkým poskytovatelia televízie cez internet. Je totiž pohodlnejší ako klasická TV. Veľa ľudí ju môže tak sledovať v posteli či na cestách.

Seriály vládnu, pridáva sa k nim aj archív

Každoročne stúpa obľúbenosť aj TV archívu, kde diváci majú možnosť sledovať vybraný program až 30 dní spätne. „Náhodne vybraná nedeľa (29.9.2019) vykázala, že jeden človek sledoval TV v priemere 4 hodiny a 39 minút. Ide pritom o dosť vysoké číslo. Dokazuje to, že ľudia si majú zo širokej ponuky čo vybrať,“ konštatuje Pavel Górecki. Podľa záverov analýzy 52 % ľudí sleduje živé vysielanie a 48 % Slovákov využíva služby televízneho archívu. „Uvedené štatistiky dokazujú, že si ľudia začínajú vyberať čo chcú sledovať v TV. Už sa totiž viac nemusia prispôsobovať TV programu.Televízne zvyky sa zmenili. Ľudia si už nechcú prispôsobovať svoj čas televíznemu programu. Chcú si svoje obľúbené relácie pozrieť v čase, kedy sa im to najviac hodí,“ hodnotí Pavel Górecki, riaditeľ poskytovateľa televízie cez internet Lepšia.TV.  Z pohľadu počtu pozretí vedú tradične televízne seriály. Vyhľadáva ich  až 37,3 % ľudí. Filmy preferuje 21,6 %  ľudí. Nasleduje zábava a spravodajstvo. Dokumenty v TV sleduje 6,1 % ľudí.

O Lepšia.TV

Lepšia.TV  je poskytovateľ televízie cez internet. Na sledovanie televízie môžete využiť mobil, tablet, počítač či notebook. Samozrejmosťou je sledovanie programov cez Smart TV. Pre toho, kto nevlastní smart televízor môže využívať Lepšia.TV box. Stačí mať internetové pripojenie od ľubovoľného operátora, nemusíte ani meniť svoj televízny prijímač. Rovnako si nelámte hlavu s dlhými zmluvami či pokutami za skoršie vypovedanie zmluvy.

Lepšia.TV ponúka 93 televíznych staníc vrátane prémiových a 42 HD kanálov. Vyskúšať tento balík môžete úplne bez záväzkov. Cena je  0,10 € za úvodný mesiac. Následne je to 7,39 eur mesačne. Pokiaľ by ste neboli spokojný, môžete službu kedykoľvek zmeniť, alebo zrušiť. A to bez akýchkoľvek pokút či poplatkov. Ponuka v sebe zahŕňa aj archív televíznych staníc 30 dní spätne. Súčasťou služby je nahrávanie programu či pretáčanie reklám. Niektorých môže zaujať aj to, že v tejto službe je zahrnuté aj počúvanie viac ako 20 000 rozhlasových staníc z celého sveta.

pr_lepsiaTV_03_m

pr_lepsiaTV_04_m