Týždenník Plus 7 Dní vychádza v novom dizajne

16.10.2019, 13:40 | News and Media Holding

Najčítanejší týždenník Plus 7 Dní vychádza od 16. októbra 2019 v novom dizajne, aby priniesol čitateľom lepší zážitok z čítania ich obľúbeného titulu. Magazín Plus 7 Dní po dlhom čase dôkladných príprav, diskusií a niekoľkých prieskumov vychádza vo vynovenej „učesanej“ podobe.

Dlhodobo najčítanejší týždenník neprešiel za svoju dlhoročnú existenciu komplexnou grafickou úpravou. „Rozhodli sme sa, že najčítanejší týždenník by si zaslúžil reflektovať na potreby doby a ponúknuť čitateľom titul, ktorý bude reprezentovať spoločensky významnú tlačovinu,“ hovorí Martina Šebová, print supervisor News and Media Holding, a. s.

Týždenník Plus 7 Dní prešiel zmenou tak, aby ostal sám sebou, ale zároveň bol krajší a vylepšený zo všetkých stráno. Hlavným cieľom bolo priniesť štruktúrovanejší obsah strán a umožniť tak čitateľovi ľahkú a prehľadnú orientáciu pri čítaní.

Ruka v ruke s touto zmenou išla aj zmena fontu, ktorá aktuálne vyhovuje prísnejším nárokom na charakter písma a jeho čitateľnosť. V neposlednom rade využívame spestrujúce obsahové prvky, ako sú medzititulky a citácie, viac svetla do strán a čitateľského komfortu. Na základe skúseností z minulosti je titulná strana ponechaná v aktuálnom rozložení s jemnou úpravou.

Hlavné zmeny v dizajne sme sa rozhodli čitateľom odkomunikovať cez paralelu „česania“, pretože keď sa učešeme a upravíme, stále sme to my, ale krajší.

Dominantné zmeny charakterizujú atribúty „ešte lepšie články“ (zhutnenie obsahu, príprava kvalitných materiálov), „viac fotiek“ (lepšia práca s fotografiou, upriamenie pozornosti na detail), „čitateľnejšie písmo“ (nový moderný font) a lepšiu orientáciu (výrazné titulky a texty k fotografiám).

Veríme, že upravená podoba Plus 7 Dní prinesie u našich čitateľov pozitívne reakcie a že týždenník bude naďalej napĺňať ambíciu aktuálneho, moderného spoločenského magazínu a najčítanejšieho týždenníka na Slovensku.