Tomáš Skřivánek sa stáva novým šéfredaktorom týždenníka Trend

03.06.2019, 13:23 | News and Media Holding

Novým šéfredaktorom týždenníka Trend sa stáva Tomáš Skřivánek (44), skúsený novinár a mediálny manažér. Súčasný šéfredaktor Branislav Benčat ukončil po vzájomnej dohode spoluprácu s vydavateľstvom NMH.

„Ďakujem Braňovi Benčatovi za prácu, ktorú odviedol pre Trend. Do vedenia prichádza nový šéfredaktor, ktorý patrí medzi špičku v oblasti ekonomickej žurnalistiky. Som presvedčený, že Trend čaká nová éra, počas ktorej urobíme všetko preto, aby sa potvrdila jeho pozícia lídra v oblasti kvalitnej ekonomickej žurnalistiky na Slovensku,“ uviedol Michal Teplica, generálny riaditeľ NMH.

„Týždenník Trend, jeho webové stránky, eventy a ročenky som vždy považoval za najlepšiu ekonomickú mediálnu platformu nielen na Slovensku, ale aj v ČR. Počas môjho dvadsaťročného pôsobenia v biznisových médiách bol pre mňa Trend neraz inšpiráciou. Som rád, že sa môžem stať súčasťou tejto silnej značky a jej tímu. Chcem pomôcť posunúť Trend do digitálnej budúcnosti. Veľmi sa teším na túto prácu a aj na svojich nových kolegov,“ povedal Tomáš Skřivánek.

Tomáš Skřivánek pracoval od jesene 2016 v českom vydavateľstve Vltava Labe Media. Do Trendu prichádza z pozície zástupcu riaditeľa redakcií Deníku, ktorý je najčítanejším spravodajským titulom v ČR. V roku 2007 Tomáš Skřivánek založil a do roku 2016 aj viedol ekonomický denník E15.

Riadil tiež týždenník EURO a mesačník Profit v rámci svojho pôsobenia vo vydavateľstve Mladá fronta. V roku 2000 spoluzaložil a viedol server Peníze.cz. Pracoval tiež ako ekonomický redaktor v denníkoch MF Dnes, Lidové noviny a v časopise Týden. Je absolventom Vysokej školy ekonomickej v Prahe, titul MBA získal na LIGS University.