Šéfredaktor Trendu Oliver Brunovský ukončí svoje pôsobenie v NMH. Nový šéfredaktor bude vybratý zo súčasnej redakcie

07.11.2018, 16:31 | News and Media Holding

Najväčšie vydavateľstvo na slovenskom mediálnom trhu, News and Media Holding (NMH) oznámilo, že po vzájomnej dohode Oliver Brunovský ukončí svoje pôsobenie vo funkcii šéfredaktora Trendu predbežne k 31.12. 2018. Vydavateľstvo plánuje obsadiť pozíciu nového šéfredaktora kandidátom z redakcie Trendu. Nástupom nového šéfredaktora dôjde k ukončeniu pôsobenia Olivera Brunovského v NMH.

„Chcel by som Oliverovi poďakovať za veľmi korektnú spoluprácu a hlavne za jeho nespochybniteľný osobný vklad pri založení a dlhoročnom úspešnom rozvoji týždenníka Trend. Oliver bol roky kľúčovou postavou, ak nie symbolom Trendu. Zanecháva však veľmi kvalitnú redakciu, z ktorej verím, že budeme schopní vybrať dôstojného nástupcu. Z pohľadu stratégie nášho vydavateľstva, vnímame budúcnosť Trendu predovšetkým ako média, ktoré je určené pre najnáročnejšieho čitateľa. Chceme posilniť pozíciu Trendu ako zásadného periodika, ktoré poskytuje kvalitné a objektívne informácie o ekonomickom a spoločenskom dianí na Slovensku. Za kľúčovú iniciatívu považujeme predovšetkým rast počtu digitálnych predplatiteľov,“ povedal Michal Teplica, generálny riaditeľ NMH.

„Po 27 rokoch som dospel k presvedčeniu, že je čas ísť. Chcel by som sa v prvom rade poďakovať všetkým kolegom, s ktorými som mal možnosť na tomto projekte spolupracovať. A ešte množstvu našich priaznivcov, čitateľov, inzerentov, spolupracovníkov a zdrojov, ktorí vyznávajú rovnaké hodnoty a boli vždy mimoriadne dôležitou súčasťou komunity TRENDU. Ak misiou nášho týždenníka bolo pomáhať ľuďom, biznisu a spoločnosti rásť, tak túto misiu sme si po celý ten čas, čo som bol v TRENDE, niesli v sebe a obohatila aj nás.

TREND má špecifickú kultúru, ktorej základnými piliermi sú profesionálna česť, osobná integrita jeho tvorcov a hlboké presvedčenie o zmysle žurnalistickej práce. Vytvorilo ju spoločne množstvo skvelých novinárov TRENDU a doteraz dovedna sedem šéfredaktorov. Táto kultúra pretrvávala, aj keď sa ľudia v redakčnej zostave menili, pretože sami rástli a mnohí potrebovali ísť ďalej. Veľmi by som chcel veriť, že to, čo sme spoločne zasiali, bude mať dostatočne silné korene, aby pretrvalo aj v neľahkých časoch, v ktorých sa tradičné slovenské médiá teraz ocitli. Som presvedčený, že máme právo byť na TREND hrdí. Všetkým kolegom z TRENDU želám veľa síl a šťastia,“ uviedol Oliver Brunovský.

Týždenník Trend pôsobí na slovenskom mediálnom trhu od roku 1991. Oliver Brunovský bol jeho spoluzakladateľom a po celý čas bol ako šéfredaktor alebo konateľ zodpovedný za jeho obsah. Od konca roku 2014 je Trend Holding súčasťou vydavateľstva News and Media Holding, ktorého investorom je investičná skupina Penta.