Piata reakcia na článok v Plus 7 dní

19.10.2009, 17:09 | Ing. Karol Martinka

Piata reakcia na článok p. Mihočkovej v Plus 7 dní zo dňa 15.10.2009 pod názvom "Ukrivdený?" adresovaná "ponuke za 1,2 miliardy korún".

Spoločnosť Slovakiatherme, s.r.o., nevedela FNM preukázať zdroj a pôvod finančných prostriedkov, ktoré v ponuke deklarovala. Navyše konateľ tejto spoločnosti bol zároveň konateľom Unicomexu, s.r.o., ktorá nadobudla od FNM Západoslovenské nábytkárske závody za kúpnu cenu 110 miliónov Sk a za štyri roky splatila len 100.000 Sk (3333 eur), čo je len 0,09% z kúpnej ceny! FNM bol teda oprávnene presvedčený, že spoločnosť, ktorá nevie preukázať finančné krytie na privatizáciu Piešťanských kúpeľov, len zavádza. Spoločnosť VADIUM Group, a. s., kde bolo cca 2000 akcionárov zamestnancov kúpeľov, mala kúpnu cenu 602.429.000 Sk, z toho 300 miliónov Sk mala preinvestovať do rozvoja kúpeľov. Prvá splátka činila 120 miliónov Sk a bola uhradená pri podpise zmluvy o prevode 51% akcií SLKP.

Ing. Karol Martinka