RTVS prinesie 10 hodín diskusií s kandidátmi na poslancov do Európskeho parlamentu

17.04.2019, 14:39 | RTVS

K voľbám do Európskeho parlamentu, ktoré sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 25. mája, odvysiela RTVS v televíznej aj rozhlasovej časti 10 hodín rozhovorov a diskusií s kandidátmi z 31 politických subjektov. RTVS v stredu za prítomnosti notárky vyžrebovala poradie, v akom sa budú prezentovať verejnosti.

Televízna Jednotka a Rádio Slovensko od 6. do 22. mája prinesú štruktúrované rozhovory, zamerané na význam a právomoci Európskeho parlamentu a na aktuálne politické, ekonomické a zahraničnopolitické otázky, ktoré rezonujú na celoeurópskej úrovni. Jednotka ich odvysiela po Správach RTVS od 16:25 a Rádio Slovensko zo záznamu vždy v daný deň od 19:05.

Moderovať ich budú Stanislav Lažo, Petronela Vavreková, Martina Orságová, Anna Síposová a Martin Hílek.

Od 13. do 22. mája si okrem toho diváci a poslucháči RTVS môžu pozrieť a vypočuť diskusie s kandidátmi na poslancov z jednotlivých politických zoskupení. Televízna Dvojka ich naživo prinesie od 21:05 a Rádio Slovensko zo záznamu po 23:00.

Rozhovory budú v štúdiu RTVS viesť Tamara Lištiaková, Miroslav Frindt, Martina Kvačkajová a Marek Makara.

Štruktúrované rozhovory, Jednotka od 16:25, Rádio Slovensko od 19:05

Pondelok 6. máj – Maďarská kresťanskodemokratická aliancia, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

Utorok 7. máj – Kresťanská demokracia - Život a prosperita, Doprava, Sme rodina - Boris Kollár.

Štvrtok 9. máj – Doma dobre, Korektúra - Andrej Hryc, Kresťanská únia.

Piatok 10. máj – Kresťanskodemokratické hnutie, Most-Híd, Koalícia Progresívne Slovensko a Spolu - občianska demokracia.

Pondelok 13. máj – Európska demokratická strana, Sloboda a Solidarita, Koalícia Komunistická strana Slovenska, Vzdor - strana práce.

Utorok 14. máj – Strana maďarskej komunity, Priama demokracia, Slovenská národná strana.

Streda 15. máj – Demokratická strana, NAJ - Nezávislosť a Jednota, Strana tolerancie a spolunažívania.

Štvrtok 16. máj – Strana práce, Strana rómskej koalície, Národná koalícia.

Pondelok 20. máj – Hlas ľudu, Starostovia a nezávislí kandidáti, Slovenská konzervatívna strana.

Streda 22. máj - Strana zelených Slovenska, Smer-SD, Slovenská národná jednota - strana vlastencov.

Diskusie, Dvojka od 21:05, Rádio Slovensko po 23:00

Pondelok 13. máj – Koalícia Komunistická strana Slovenska, Vzdor - strana práce, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Most-Híd, Priama demokracia, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Kresťanská demokracia - Život a prosperita, Európska demokratická strana

Utorok 14. máj – Sloboda a Solidarita, Starostovia a nezávislí kandidáti, Doprava, Maďarská kresťanskodemokratická aliancia, Korektúra - Andrej Hryc, Slovenská národná jednota - strana vlastencov.

Štvrtok 16. máj - Doma dobre, Strana práce, Kresťanskodemokratické hnutie, Strana rómskej koalície, Strana maďarskej komunity, Slovenská konzervatívna strana.

Pondelok 20. máj – Strana zelených Slovenska, Koalícia Progresívne Slovensko a Spolu - občianska demokracia, Demokratická strana, Strana tolerancie a spolunažívania, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, Národná koalícia.

Streda 22. máj – NAJ - Nezávislosť a Jednota, Kresťanská únia, Hlas ľudu, Slovenská národná strana, Sme rodina - Boris Kollár, Smer-SD.