Obľúbené relácie z TV RiK môžu deti sledovať už aj na Pluske

18.01.2018, 15:36 | TV Joj

Od januára sa detskí diváci zabavia pri sledovaní obľúbených relácií z dielne televízie RiK aj na voľne dostupnej stanici PLUS, ktorá ich vysiela každú nedeľu po deviatej ráno.

Vzhľadom na veľký dopyt divákov sa Joj Group rozhodla zaradiť najpopulárnejšie detské relácie z vlastnej tvorby TV RiK aj do programovej štruktúry televízie Plus, ktorá zábavno-náučné formáty ako Zabi nudu, Sníček alebo Rapotáčik vysiela v nedeľu ráno. „Toto rozhodnutie bolo logické, keďže chceme byť čo najbližšie k detskému divákovi. Našu televíziu RiK si môže naladiť veľký počet domácností, no ešte stále sa nájdu aj také, kde to nie je možné. Preto sme sa rozhodli, že populárne relácie z našej produkcie zaradíme do víkendového vysielania aj na Pluske,“ ozrejmila marketingová manažérka TV RiK Františka Fedor.

Detská televízia RiK, ktorá je na slovenskom trhu od roku 2015, sa stretla s veľkým úspechom medzi rodičmi a deťmi. Jej najväčšími benefitmi sú vysielanie v domácom jazyku a vlastná tvorba, teda relácie, ktoré sú nielen zábavné, ale predovšetkým náučné. V relácii Sníček sa deti naučia napríklad o svetadieloch či o vesmíre, alebo prečo je dôležitá recyklácia odpadu. Nová relácia Rapotáčik pomáha rodičom s logopedickými problémami, ktoré sú medzi deťmi čoraz častejšie. Pri jej tvorbe televízia úzko spolupracovala napríklad s renomovanou logopedičkou Luciou Palugyayovou. V relácii Zabi nudu zasa moderátorky Maťa a Miška učia deti vyrábať rôzne vtipné aj užitočné predmety do domácnosti.

Z produkcie televízie RiK sú v predaji dostupné tiež detské knihy, CD a DVD, v ktorých vystupujú postavy spomínaných programov a relácií.