Európska mediálna aliancia spája sily s cieľom zaviesť „Total Video“ v celej Európe

23.09.2019, 13:16 | Markíza

Generálni riaditelia členov EMA sa rozhodli spolupracovať na výzvach v celom odvetví, aby zlepšili možnosti inzercie a získali tak výhody ako pre zadávateľov reklamy, tak aj pre vysielateľov.

Keďže nás spájajú rovnaké ciele a inšpirujú spoločné výzvy v mediálnom prostredí, spojenie našich síl umožňuje cezhraničnú spoluprácu na trhoch s pokrytím viac ako 200 miliónov domácností a so zásahom 550 miliónov obyvateľov. Spoločná vízia má zjednodušiť medzinárodné obchodné vzťahy medzi poprednými európskymi vysielateľmi.

Theodore Kyriakou, predseda predstavenstva a akcionár Antenna Group, bol hostiteľom stretnutia Európskej mediálnej aliancie (EMA), na ktorom sa zišli predstavitelia spoločností ProSiebenSat.1 Media SE (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko), Channel 4 (Veľká Británia), TF1 (Francúzsko), Mediaset (Taliansko), Central European Media Enterprises (Stredná a východná Európa) a Impresa (Portugalsko) s cieľom ešte viac posilniť väzby v celej Európe.

Stretnutie bolo zamerané na spoločné výzvy, ktorým čelia vysielatelia z dôvodu chýbajúceho jednotného rámca, čo spomaľuje distribúciu „Total Videa“ na trhoch EMA a bráni zadávateľom reklamy naplno využiť potenciál prémiového európskeho video obsahu.

Výsledkom dialógu a zdieľania regionálnych úspechov bolo stanovenie viacerých potenciálnych možností spolupráce, pričom kľúčovým faktorom udržania si vedúcej pozície v dynamickom trhovom prostredí sú inovácie.

Vychádzajúc z existujúcich iniciatív, lídri EMA sa rozhodli konsolidovať zmluvy a dohody vytvorením spoločného riadiaceho a kontrolného systému s cieľom vytvoriť jednotnú menu merania v rámci všetkého video obsahu a umožniť adresovateľnú televíziu na všetkých partnerských trhoch. EMA zdieľa rovnakú víziu spočívajúcu v tom, že spájanie síl na európskej úrovni a realizácia spoločných iniciatív vo viacerých krajinách ponúka jedinečnú príležitosť exponenciálne zvýšiť rýchlosť digitálnej transformácie.

„Bolo mi potešením byť hostiteľom tohto samitu generálnych riaditeľov popredných vysielateľov v Európe a mať možnosť iniciovať a podporiť spoluprácu medzi vedúcimi predstaviteľmi tohto odvetvia, ktorí hľadajú odpoveď na rýchlo sa meniace mediálne prostredie, kde globálni hráči prenikajú do európskeho mediálneho prostredia,“ povedal Theodore Kyriakou, predseda predstavenstva Antenna Group.

„Ešte raz, bol to skvelý samit Európskej mediálnej aliancie. V nadväznosti na cenné diskusie o nadchádzajúcich výzvach, o tom, ako im čeliť a ako v budúcnosti realizovať tímovú prácu a pri tom čeliť kľúčovým výzvam a zaoberať sa dôležitými témami ako sú streaming, monetizácia a technológie, som veľmi spokojný, že sme svedkami toho, ako v rámci Európskej mediálnej aliancie dosahujú pokrok všetky naše spoločné témy. Navyše, spätná väzba ohľadom našej nedávno spustenej streamingovej platformy Joyn ukázala, že mnohé krajiny majú veľký záujem o rozšírenie platformy Joyn na európskej úrovni,“ vyjadril sa Max Conze, generálny riaditeľ ProSiebenSat.1 Media SE.

„Samit bol skvelou príležitosťou, aby sa na jednom mieste zišli európski vedúci mediálni predstavitelia a stanovili strategický plán využitia potenciálu „Total Video“. Všetci chceme zohrávať hlavnú úlohu pri formovaní odvetvových noriem pre jednotnú menu merania a adresovateľnej televízie, pričom spoločnosť CME sa teší na zavedenie spoločných iniciatív EMA v strednej a východnej Európe,“ uviedol Christoph Mainusch, jeden z dvoch generálnych riaditeľov spoločnosti Central European Media Enterprises.

„Ako komerčný verejnoprávny vysielateľ sme si v spoločnosti Channel 4 vedomí pretrvávajúcej sily televízie ako najsilnejšej reklamnej platformy a veríme, že sa naše úspechy vďaka spolupráci a partnerstvu maximalizujú. Sme naďalej plne odhodlaní podporovať spoluprácu s našimi európskymi partnermi v oblasti vysielania a zabezpečíme, že budeme vždy prinášať obchodné inovácie prospešné pre zadávateľov reklamy na tomto čoraz dynamickejšom trhu,“ dodala Alex Mahon, generálna riaditeľka Channel 4 Television.