Do kín prišiel film Môj dedo spadol z Marsu s Petrou Polnišovou

06.06.2019, 15:14 | Continental Film

Dobrodružné filmy pre deti z domácej produkcie v kinách takmer nevídať, aj preto iste poteší, že sa slovenskí tvorcovia podieľali na sci-fi novinke Môj dedo spadol z Marsu. V kinách ju môžete nájsť práve teraz a v jednej z jej úloh sa predstaví aj Petra Polnišová.

Pre obľúbenú komediálnu herečku znamenala úloha matky hlavnej hrdinky vítanú zmenu. „Hrám tam obyčajnú mamu. Najprv sme hovorili o nejakých komediálnych veciach, ale nakoniec to zostalo tak, že budem taká tá obyčajná mama,“ vysvetľuje Polnišová, ktorá sa naposledy v kinách objavila ako súčasť známeho dua Cuky a Luky.

Žáner dobrodružného sci-fi príbehu pre deti ju lákal aj preto, že je sama mamou a chcela byť súčasťou filmu, ktorý dokáže zaujať detské publikum – vrátane jej ratolestí. „Zobrala som to vlastne kvôli nim, totálne som si ich tým kúpila,“ dodáva so smiechom.

Snímka Môj dedo spadol z Marsu rozpráva príbeh dievčatka, ktorého život sa v jednej chvíli prevráti celý hore nohami, keď sa jeho starý otec sa stane obeťou únosu. A nielen tak hocakého… Una zistí, že jej deda uniesli mimozemšťania a že on sám pôvodne pochádza z inej planéty.

Spolu s dedovým niekdajším pilotom, malým mrzutým robotom, majú necelých 24 hodín na to, aby starkého našli a zachránili. Spoločná cesta bude nielen skúškou Uninej odvahy a odhodlania, ale aj príbehom unikátneho priateľstva.

Dielo režisérskej dvojice Dražen Žarković a Marina Andree Škop do slovenských kín prináša v slovenskom znení distribučná spoločnosť Continental film. Trailer filmu je dostupný na tomto linku. Realizáciu a distribúciu filmu finančne podporil Audiovizuálny fond.