Slovenské združenie pre značkové výrobky povedie Martin Mittner

27.06.2019, 12:12 | SZZV

Predstavenstvo Slovenského združenia pre značkové výrobky zvolilo na post svojho predsedu pána Martina Mittnera, ktorý pôsobí ako Country Manager spoločnosti Nestlé Slovensko. Na čele združenia vystriedal Miroslavu Klimantovú, ktorá viedla riadiaci orgán združenia od roku 2017.

„Veľa sa hovorí o rozdieloch medzi domácimi a medzinárodnými výrobcami. Naša pozornosť by sa však mala venovať tomu, kto je zodpovedný voči spotrebiteľovi, jeho zdraviu, životnému prostrediu a spoločnosti, v ktorej pôsobí. A práve na tejto zodpovednosti sú postavené zodpovedné značky, ktoré naše združenie chce aj naďalej spájať,“ uviedol po zvolení nový predseda predstavenstva SZZV Martin Mittner.

Martin Mittner je absolventom Vysokej školy ekonomickej v Prahe a v spoločnosti Nestlé pôsobí od roku 1997 na rôznych pozíciách. Svoje pôsobenie začal v Českej republike, následne pracoval v Nemecku a v Rusku, odkiaľ viedol biznis kulinárskych a mliečnych výrobkov pre trh celého Ruska a regiónu Eurázie. Na čele Nestlé Slovensko je od roka 2013.

Slovenské združenie pre značkové výrobky je dobrovoľné združenie výrobcov a distribútorov rýchloobrátkových značkových výrobkov v oblastiach, ktoré ovplyvňujú výrobu, uvedenie na trh, distribúciu a predaj značkových výrobkov na Slovensku.

V združení aktívne pôsobia sekcie pre ochranu duševného vlastníctva, potraviny, kozmetiku, detergenty, detskú výživu, tabakové výrobky a životné prostredie.

Združenie, ktoré vzniklo v apríli 1996, je členom Európskeho značkového združenia AIM, Cosmetics Europe, Asociácie výrobcov detergentov (AISE), Svetovej federácie zadávateľov reklamy (WFA) a na Slovensku Republikovej únie zamestnávateľov a Rady pre reklamu.

Aktuálne zloženie Predstavenstva SZZV

• Martin Mittner (Nestlé), predseda