Konica Minolta je novým hráčom na trhu Industrial Printing

28.07.2017, 15:13 | Firstmedia

Konica Minolta rozširuje portóflio svojich výrobkov. Chce sa sústrediť na tlač marketingových POP materiálov, či luxusných obalov.

Cieľom sú marketingové agentúry, samotní výrobcovia obalov, alebo komerčné tlačiarne.

Na rozdiel od čiernobielych a farebných tonerových veľkoformátových zariadení, ktoré mala Konica Minolta doteraz, je novinka v ponuke určená skôr pre grafické prostredie.  Zariadenie je tak vhodné pre tlač POP (Point of purchase) a POS materiálov a pre najrôznejšie značenia (signage aplications). Či už je to tlač plagátov, POP marketingových materiálov pre maloobchod, banery, grafika na podlahu a okná obchodných centier, retailové stojany, potlačené dvere, štítky, alebo gitary. Prednosti zariadenia najviac vyniknú pri stredných, menších a často meniacich sa zákazok.  A tých je v oblasti Industrial Printing čoraz viacej.

"Nové zariadenia v ponuke reflektujú rastúce požiadavky zo strany profesionálnych tlačiarov a agentúr. Je to najmä schopnosť reagovať všetky požiadavky trhu, byť efektívnejší ako ostatní, či tlačiť rýchlejšie a najmä na najrôznejšie materiály," konštatuje Štefan Peľo, produktový manažér  Konica Minolta. V súčasnosti je tak Konica Minolta schopná potlačiť najrôznejšie druhy flexibilných médií, ako aj pevných materiálov. Okrem papiera je to drevo, PVC, plátno, vinyl či polykarobonáty. Výtlačky sú okamžite suché a môžu tak byť okamžite expedované zákazníkom.

Konica Minolta je dlhoročným lídrom na slovenskom trhu v rámci kancelárskych multifunkčných zariadení a taktiež v oblasti polygrafického priemyslu. Potvrdzuje to analýza švajčiarskej spoločnosti infoSource. Spoločnosť v rámci transformácie na IT providera posilňuje aj v oblasti softvérových aplikácií a služieb digitalizácie dokumentov.