Hopin myslí na budúce generácie. V spolupráci s e-Taxi prináša zelené taxíky

16.08.2017, 11:14 | Radda

Dnes už nie je možné pochybovať o tom, že ekologická doprava je trendom budúcnosti. Viaceré svetové metropoly majú vo svojej dopravnej infraštruktúre integrované rôzne spôsoby ekologickej dopravy.

Postupne sa k nim pridáva aj Bratislava. V hlavnom meste už dnes fungujú niektoré jej formy, ako napríklad bike-sharing (vypožičanie bicyklov) alebo car-sharing (zapožičanie elektromobilov). Po novom môžu priaznivci zelenej prepravy využívať ďalší nový spôsob - ekologické taxíky. Zelené taxíky e-Taxi nájdete exkluzívne len v aplikácii Hopin Taxi.

Vo využívaní ekologických dopravných modelov patrí Európa k lídrom. Priekopníkmi v tejto oblasti sú jednoznačne Kodaň, Amsterdam a v posledných rokoch aj Berlín. V týchto mestách sa veľmi darí cyklistom. Naopak, niektoré iné metropoly majú čoraz väčšie problémy s narastajúcou dopravou a hľadajú riešenia, ktoré znečistenému ovzdušiu pomôžu. Paríž zaviedol minulý rok obmedzenia, ktoré sú súčasťou opatrení proti nadmernej tvorbe smogu a dopravným problémom v meste. Cieľom je odstaviť z ciest staré a najmä neekologické vozidlá a nahradiť ich zelenými vozidlami. New York od roku 2010 postupne vymieňa svoje typické žlté taxíky za zelené. Tento vzor prebrali postupne aj iné americké mestá a podobne reagoval aj Londýn či Rím.

V Bratislave sa priekopníkom v integrácii ekologických vozidiel stáva spoločnosť GO4, s.r.o., ktorá do svojho vozového parku zaradila e-vozidlá. Významné zastúpenie tvoria práve zelené taxíky, ktoré sú niečím nový na trhu taxislužieb. „Chceme presadiť čím skôr bezemisnú dopravu v Bratislave a sprostredkovať osobnú skúsenosť s elektromobilmi bratislavčanom. Preto sme prišli s projektom, e-Taxi. Hľadali sme etablovaného a technologicky vyspelého partnera pre objednávkovú platformu. V HOPINe sme našli spoločnú reč aj ciele” povedal Marcel Lukačka, konateľ spoločnosti.

E-Taxi si môžete objednať jednoducho cez aplikáciu Hopin Taxi. Hopin chce touto spoluprácou a novou ponukou skĺbiť ekologický urbanizmus, moderné technológie a potreby svojich zákazníkov do jedeného celku. „Naša spoločnosť sa neustále rozvíja a s tým je spojená aj zodpovednosť voči zákazníkom. Kvalita poskytovaných služieb a komfort ľudí sú u nás na prvom mieste. Zodpovednosť však nemáme len voči jednotlivcom, ale aj voči celej spoločnosti. Práve preto sme sa rozhodli pre exkluzívnu spoluprácu s e -Taxi, a tak prinášame zákazníkom ekologickejší spôsob prepravy. Odmenou pre zákazníkov bude čistejší vzduch a nižšie ekologické zaťaženie smogom v našom hlavnom meste,“ povedal Martin Baran, zakladateľ spoločnosti Hopin.

V Bratislave je na úvod v prevádzke dostupných 7 elektromobilov – zelených taxíkov. Zákazníci nájdu tieto ekologické taxíky v aplikácii so špeciálnym označením – zeleným pinom na mape.