Až osem Hyza výrobkov ocenili Značkou kvality SK

28.01.2013, 15:29 | 1st Class Agency

O tom že známy slovenský producent hydinového mäsa a výrobkov HYZA kladie vysoký dôraz na kvalitu, svedčí aj prestížne ocenenie Značka kvality SK, ktorú tento rok získalo až osem HYZA výrobkov.

Cenu Značka kvality SK udeľuje poľnohospodárskym a potravinárskym výrobkom, ktoré spĺňajú náročné kritériá kvality, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Odborným garantom udeľovanie značky je Štátna veterinárna a potravinová správa SR. Jednou z podmienok, ktorú musí ocenený výrobok splniť, je 75-percentný podiel domácich surovín, z ktorých je vyrobený.

Z celkového počtu 92 ocenených výrobkov od 21 výrobcov získala HYZA až osem ocenení. Značku kvality SK získali HYZA výrobky:

• Úprimné kurča s rodokmeňom – má garantovaný pôvod, pochádza zo slovenskej farmy, je kŕmené kvalitnými krmivami, pod stálym veterinárnym dozorom.
• Úprimné kurča – kuracie diely – kurča má garantovaný pôvod, pochádza zo slovenskej farmy, je kŕmené kvalitnými krmivami, pod stálym veterinárnym dozorom.
• Poľovnícke párky s prepeličkou - párky s obsahom prepeličieho mäsa a čerstvých korenín.
• Poľovnícke klobásky s prepeličkou - klobásky s obsahom prepeličieho mäsa a čerstvých byliniek a korenín.
• Kiki-riki párky - párky vyrobené výlučne z kvalitných čerstvých surovín, bez lepku, bez konzervantov a umelých farbív, s vysokým obsahom bielkovín.
• Kiki-riki párky so syrom - párky vyrobené výlučne z kvalitných čerstvých surovín, bez lepku, bez konzervantov a umelých farbív, s vysokým obsahom bielkovín
• Kiki –riki šunka - šunka vyrobená výlučne z kvalitných čerstvých surovín, bez lepku, bez konzervantov a umelých farbív, s vysokým obsahom bielkovín
• Hydinový pečeňový syr s brusnicami - kuracia pečeň bohatá na železo a zinok, v kombinácii s brusnicami, ktoré sú zdrojom vitamínov C, K a antioxidantov sú vynikajúcim základom jemného pečeňového syra so zníženým obsahom prídavných látok.

„Vážime si získané ocenenia. Patria hlavne zamestnancom spoločnosti HYZA a.s., ktorí sú hrdí na to, že môžu pracovať v slovenskom podniku spracúvajúcom hydinu zo slovenských fariem, od slovenských farmárov a poľnohospodárov. Sme veľmi radi, že Ministerstvo pôdohospodárstva na čele s ministrom Ľubomírom Jahnátkom, si dalo do svojich priorít podporu produkcie slovenských výrobkov, za ktorými sú obyvatelia Slovenska,“ hovorí Mikuláš Šranko, marketingový riaditeľ HYZA.